Açıkta satılan bu malzemelerle aşure yapmayın!

Açıkta satılan bu malzemelerle aşure yapmayın!

Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, aşure ayının yaklaşması nedeniyle tüketicileri aşure hazırlarken kullanacakları kuruyemişler, kuru meyveler ve bakliyatları seçerken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı. Saner, tüketicilere “Açıkta satılan kuruyemiş ve bakliyatlarla hazırlayacağınız aşure ile sağlığınızı ve ağız tadınızı bozmamak için resmi kontollerden geçmiş ve hijyen kurallarına uygun paketli ürünleri tercih edin” uyarısında bulundu.

Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirecek 9 beslenme önerisi

Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirecek 9 beslenme önerisi

Kışın sık sık hastalanan çocukların aslında en büyük sorunu, bağışıklıklarının zayıf olması. Bu nedenle çocukluk çağında doğru bir beslenme biçimi benimsemek, hem enfeksiyon hastalıklarıyla mücadelede hem de bağışıklığı güçlendirmede etkin rol oynuyor. Peki, çocuğun bağışıklık sistemini güçlendirmek için neler yapılabilir? Çocuğun bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler nelerdir? İşte anne-babalara 9 öneri…

Derdini balla kestim – Mehmet Öz

Derdini balla kestim – Mehmet Öz

Balın ne kadar çok faydası olduğunu öğrendiğinizde şaşırabilirsiniz. Bu altın sıvı, inatçı öksürükten acı dolu yaralara kadar pek çok şeyi iyileştiriyor.

Peşinen belirtelim: Bahsettiğimiz bal, ham bal. Yani arı kovanından çıktığı haliyle çok az işlem görerek tüketime sunulan doğal bal. Çoğumuzun aldığı geleneksel bal ise daha uzun bir pastörizasyon ve süzme işlemi görerek bazı sağlıklı özelliklerini de kaybedebilen türdür. O yüzden organik ürünler satan marketleri turlayarak, işlem görmemiş balı bulmalısınız. Ama bu uğraşa değer. Sebeplerine gelince…

Hurmaya yer açın – Osman Müftüoğlu

Hurmaya yer açın – Osman Müftüoğlu

Hurma, bir “ramazan ayı” besini gibi düşünülüyor. Oysa bu, yıl boyunca daha sık tüketilmesi gereken harika bir gıda.

Hurma mükemmel bir besin ve bu iltifatı “besleyici” ve “lezzetli” olma özellikleriyle fazlasıyla hak ediyor.
Bizde daha ziyade bir “ramazan ayı” besini gibi düşünülüyor. Oysa boyu, tazesi ve kurusu ile yıl boyunca daha sık tüketilmesi gereken harika bir gıda.

Tek kusuru yüksek kalorisi. 100 gramında yaklaşık 300 kalori var. Kalori fazlalığının nedeni ise fruktoz ve dekstrozdan zengin yapısı.

Ama bu küçük kusur onun diğer avantajlarını asla gölgelemiyor. Her şeyden önce çok güçlü bir “posa” kaynağı.